We gaan terug naar het jaar...

1931 om precies te zijn. Jan-Willem Akkerman gaat langs de deuren met een aantal modellen brillen om ze op deze manier aan de man te brengen. Met een grote liefde voor het vak en innovatief ondernemerschap weet hij zich te redden en ook genoeg te sparen om uiteindelijk met de bouw van het winkelcentrum aan de Weissenbruchlaan een pand te bemachtigen "winkels met uitzicht op de plas"

 

Jan-Willem Akkerman kreeg twee zoons, Ben en Peter Akkerman. Beide leren het vak op latere leeftijd en natuurlijk komen zijn bij Pa in de winkel werken. Akkerman optiek in Hillegersberg kent haar hoogtij dagen en maakt vooral brillen voor het lokale publiek, toch heeft het een allure van jewelste, Door de jaren heen worden er brillen gemakt voor ware supersterren zoals Sammy Davis JR en voor bijvoorbeeld Elton John, waarvan een pianobril op maat is gemaakt en overhandigd tijdens het tv programma, voor de vuist weg"

 

De zaken gaan zo goed dat een tweede filiaal niet uit kan blijven  dit werd Akkerman optiek in Rotterdam centrum aan de kruiskade. De gebroeders Akkerman delen niet altijd dezelfde visie en besluiten daarom om het bedrijven in tweeën te splitsen. Daar waar Ben Akkerman verhuist naar het centrum blijft Peter Akkerman in het vertrouwde Hillegersberg en wordt de zaak om gedoopt tot Peter Akkerman Eyefashion zoals we vandaag de dag kennen.

 

Inmiddels zijn we vele jaren verder en is John Akkerman, zoon van Peter, de bedrijfsleider van Akkerman Optiek in Rotterdam - Hillegersberg. John leert het vak elders bij collega opticien  de Schepper in Berkel en Rodenrijs waar hij de fijne kneepjes van het vak leert en ondertussen zijn diploma's haalt. Dit was een vereiste van Pa om in het familiebedrijf te komen werken.

 

John runt als derde generatie Akkerman nu de optiek op geheel eigen wijze in een andere tijd als die van zijn vader en opa maar nog altijd met enkel gediplomeerd personeel en dezelfde ouderwetse service die men al sinds het begin gewend is. Met specialisme in optometrie en het continu mee gaan met de ontwikkelingen in de optische wereld kan Akkerman voorzien in een bril of andere oogoplossing voor elke oogafwijking. Daarnaast is er een ruim assortiment aan eyefashion, met zonnebrillen van de meest invloedrijke modehuizen. En Als he er niet is dan maken we het wel, geheel uniek en op maat.

 

De koffie staat altijd klaar en wij zien u dan ook graag een keer langskomen