Unieke brillenglazen van HOYA

U zoekt natuurlijk een montuur die bij uw stijl en persoonlijkheid past. Wanneer u hem gevonden heeft, is uw reis naar de perfecte bril nog maar net begonnen. Het zijn de brillenglazen die uw bril helemaal perfect maken. 

U bent uniek, uw brillenglazen zouden dat ook moeten zijn

 

Brillenglazen van HOYA bieden een optimaal zicht. Ze zijn op maat gemaakt voor uw persoonlijke levensstijl en de visuele correcties die u nodig heeft, wat een unieke kijkervaring oplevert.

Kom langs en we vertellen u alles over de beste brillenglazen van HOYA.


Kwaliteit en keuze

Over de kwaliteit en de prijs van brillenglazen bestaat niet altijd duidelijkheid. Zo is het voor u vooraf lastig te bepalen wat u krijgt voor uw geld. De prijs bepaalt echter niet alleen de kwaliteit van het zien, maar ook het draagcomfort en de duurzaamheid. Wij houden van duidelijkheid en geven u vooraf alle informatie, zodat u weloverwogen kunt beslissen. En we laten u in onze winkel zien hoe brillenglazen van elkaar verschillen. Wij nemen daarvoor alle tijd, zodat u vooraf duidelijk weet wat u mag verwachten van uw brillenglazen.

Wij adviseren brillenglazen van HOYA, één van de meest toonaangevende glasleveranciers ter wereld. Met HOYA bieden wij brillenglazen van topkwaliteit op basis van geavanceerde glasontwerpen, die aansluiten op onze visie: het aanbieden van de meest innovatieve producten en onderscheidende dienstverlening. • Het comfort van HOYA-brillenglazen

Misschien hebt u nog nooit van HOYA gehoord. Toch zit er HOYA-technologie in producten die wereldwijd worden gebruikt. Veel van deze technologie wordt toegepast in de optische industrie en ook in uw glazen. Zo bevinden er zich producten van HOYA aan boord van de Space Shuttle, in camera’s, mobiele telefoons, computers, tablets, populaire LCD-tv’s en zelfs in draagbare mp3/mp4-spelers. Daarnaast speelt HOYA een belangrijke rol in de medische wereld: op het terrein van lasertechnologie, endoscopie, chirurgische loepen en oogchirurgie.

De innovaties van HOYA bestrijken meer terreinen dan alleen glazen. Daarom kan HOYA haar voordeel doen met doorbraken in andere sectoren en zo richting en inhoud geven aan onderzoek en ontwikkeling op het gebied van zichtverbetering. HOYA besteedt ook veel aandacht aan het verbeteren van de techniek om steeds nauwkeuriger de juiste oogcorrectie te kunnen bepalen. Al deze inspanningen komen samen in het ontwerp van het glas waardoor u kijkt.

 • Geavanceerd glasadvies

‘Augmented Reality’, ook wel transrealiteit of toegevoegde realiteit genoemd, is het versmelten van de echte (fysieke) en de denkbeeldige (virtuele) wereld. Door middel van een digitale camera wordt de werkelijkheid weergegeven en bestaat de mogelijkheid op het beeldscherm informatie toe te voegen. Brillenglazenfabrikant HOYA past deze techniek vernuftig toe via een nieuwe App die wij gebruiken om u te adviseren.

Met de iPad kan de omgeving in realtime worden getoond, waarbij de optische prestaties van diverse brillenglazen virtueel over het beeld ‘gelegd’ worden om zo een ‘levensechte’ simulatie te creëren. De verschillende parameters (sterkte, cilinder, additie) worden afgestemd op uw specifieke oogkenmerken, zodat u goed inzicht krijgt in de eigenschappen van verschillende typen brillenglazen en diverse opties.
 
Het is vanaf nu dus mogelijk om vóór aanschaf van nieuwe brillenglazen een betrouwbaar beeld te krijgen van de kwaliteit. Handig, omdat je nieuwe brillenglazen niet zomaar even kunt uitproberen, terwijl het toch om een behoorlijke investering gaat.

 • Digitale brilaanpassing

Hoe goed een oogmeting en brillenglazen ook zijn, de manier waarop glazen in het montuur worden geplaatst is bepalend voor het kijkresultaat. Een klein verschil kan daarom al hinderlijke (kijk)problemen veroorzaken, de hele dag door.

Dit is precies de reden waarom wij werken met visuReal. Dit is een geavanceerd video-centreersysteem dat computergestuurd het optimale brillenglas selecteert, waarna exact berekend wordt hoe het glas in uw montuur gemonteerd moet worden. Dat gebeurt met behulp van verfijnde calculatiemethoden, gebaseerd op het montuur, uw ogen, het brilvoorschrift en uw kijkgedrag.
 
Bovendien biedt visuReal u de mogelijkheid om opnamen te bekijken van verschillende monturen, zodat u precies ziet welke bril het beste bij u past.

 • Brillenglasmaterialen

Onze glasleverancier HOYA is er de afgelopen jaren in geslaagd brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort.

Eyvia 1.74 is zo’n superlicht kunststof brillenglas, dat naast het geringe gewicht ook vele andere voordelen biedt. Het materiaal is zeer sterk en bovendien flexibel. Met de nieuwste technieken brengt HOYA een coating aan onder zeer hoge temperaturen. Waar de coating op andere glazen soms tot optische onzuiverheden leidt, is Eyvia optisch glashelder. De glazen zijn zo licht omdat het materiaal dunner kan worden geslepen dan andere kunststof glazen. Een ander voordeel van dun slijpen is dat het vertekening van ogen minimaliseert, ook bij hoge brilsterktes.

 • Brillenglas-coatings

HOYA is al ruim 50 jaar leidend op het gebied van coatingtechnologie. Alle coatings en glasmaterialen worden in eigen beheer ontwikkeld en zijn dus optimaal op elkaar afgestemd. Hierdoor zijn de glazen beter bestand tegen hogere temperaturen en wordt de kans op loslating van de coating geminimaliseerd.

 Wij adviseren de Hi-Vision LongLife coating van HOYA, ’s werelds hardste brillenglascoating. Deze krasvaste laag evenaart nagenoeg de hardheid van glas. De coating filtert hinderlijke schitteringen overdag en ’s nachts en biedt extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens het rijden in het donker. Bovendien hechten water, stof, vet en vuil zich nauwelijks aan het glas.

 • Blue Control

Van ‘morgens vroeg tot ’s avonds laat gebruiken we beeldschermen, zowel op het werk als privé. Door het intensieve beeldschermgebruik worden onze ogen blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.

HOYA BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert. Dit voorkomt vermoeidheid en overbelasting van de ogen. Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter. • UV Control

We worden allemaal aan UV-straling blootgesteld, elke dag, de hele dag door. Hoewel we UV-straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Het materiaal van brillenglazen absorbeert de UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde van de glazen wordt UV-straling alsnog in de ogen gereflecteerd.

HOYA UVControl is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die voorkomt dat UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Deze coating biedt daarmee maximale bescherming tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling, zoals oogaandoeningen en oogziekten.

 


 • Enkelvoudige brillenglazen

Voor een leek zijn brillenglazen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Toch zijn er heel veel verschillen in het ontwerp van verschillende glazen. En juist het ontwerp zorgt voor de kwaliteit van het zien. Ook in het assortiment enkelvoudige brillenglazen bieden wij een zeer ruime keuze: van standaard tot zeer geavanceerde ontwerpen, met aanmerkelijk meer kijkcomfort en veel minder oogvertekening bij bijvoorbeeld hogere sterktes.

 Nulux Active is zo’n innovatief enkelvoudig brillenglas, bedoeld voor mensen die niet prettig of goed zien door overbelasting van hun ogen. Dat maakt TV kijken, een boek lezen of lang achter de computer werken voor hen steeds problematischer. Nulux Active is een brillenglas met een toegevoegde sterkte onder in het glas, voor extra ondersteuning daar waar het nodig is. Het geeft uw ogen rust, comfort en een ontspannen zicht, tot in de kleinste details.

Nulux iDentity V+ enkelvoudige brillenglazen worden op maat gemaakt door het integreren van extra individuele kenmerken. Denk daarbij aan de afstand van het midden van het montuur tot de pupil, de afstand tussen de het brillenglas en het hoornvlies, de hellingshoek van het brillenglas, de doorbuiging van het montuur en de afstand tussen de onderrand van het brillenglas en de pupil. Door de individuele situatie van uw oog en montuur te meten wordt een uniek brillenglas voor u ontworpen waarmee u in alle richtingen scherp kunt zien met een maximaal vertekeningsvrij gezichtsveld. Met meer contrast en minimale oogvergroting of verkleining, ook bij een hogere sterkte.

 • Multifocale brillenglazen

De uitvinding van multifocale brillenglazen was enkele decennia geleden een geweldige doorbraak: dichtbij en veraf zien door één brillenglas. Maar er was ook een nadeel: bij multifocale glazen is altijd sprake van enige beeldvertekening aan de zijkant van het glas.

De reden? De overgang van het verte- naar het dichtbijgebied wordt óf aan de voorzijde óf aan de achterzijde van het glas geslepen. In beide situaties is het resultaat vervorming in het glas, waardoor het kijkoppervlak verkleind wordt. Glasproducent HOYA is er in geslaagd multifocale glazen te ontwerpen met optimale benutting van zowel de voor- als achterzijde van het glas.

Dankzij de unieke Hoyalux iD (Integrated Design)-technologie wordt de vertekening via een nauwkeuriger (FreeForm 3D) slijptechniek optimaal over de voor- en achterzijde verdeeld. Klinkt ingewikkeld, maar kijkt een stuk comfortabeler. U geniet van een breder zicht en kunt weer moeiteloos schakelen tussen veraf en dichtbij. Inderdaad: met minimale vertekening.

 • Multifocaal maatwerk: Hoyalux iD MyStyle V+

Met Hoyalux iD MyStyle V+ biedt HOYA de absolute top in multifocale brillenglazen. Door de hoge mate van individualisering en dankzij de gepatenteerde Binoculair Harmonization Technology ervaart u helder, haarscherp zicht op alle afstanden, een zeer breed vertekeningvrij gezichtsveld en de soepelste overgang tussen dichtbij en veraf zien.

Samen met u brengen wij uw kijkwensen in kaart met behulp van speciale apparatuur en software. De gegevens van de oogmeting, het door u uitgezochte montuur, uw ervaringen met eerdere brillenglazen en uw huidige levensstijl wegen allemaal mee om tot een uniek multifocaal glas te komen. Het gebruik van het visuReal centreersysteem stelt ons in staat de glazen met de hoogste meetprecisie in uw montuur te monteren, en is dan ook doorslaggevend voor het uiteindelijke kijkcomfort.
 
Wat u ook doet, u hebt altijd natuurlijk en stabiel zicht op de momenten die er voor u toe doen. Bijzonder is ook het gemak en de snelheid waarmee u went aan uw nieuwe bril: Hoyalux iD MyStyle V+ past zich aan u aan, en niet andersom!

 • Computer/kantoor-brillenglazen

Terwijl u met de computer werkt, maken uw ogen continu bewegingen tussen het beeldscherm, het toetsenbord, documenten en collega’s. Met de verkeerde brillenglazen kan kijken vermoeiend zijn, omdat u onbewust een onnatuurlijke houding aanneemt om alles toch goed te kunnen zien. Dat kan leiden tot nekklachten en hoofdpijn.

Multifocale glazen zorgen voor een ononderbroken zicht van dichtbij tot veraf, maar het zicht op middellange afstand (toetsenbord en beeldscherm) is relatief smal. Een leesbril is ook geen ideale oplossing, omdat deze alleen op een korte leesafstand van zo’n 40 centimeter scherp zicht biedt.
 
Hoyalux iD WorkStyle brillenglazen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor, computerwerk en bepaalde hobby’s, zoals kaarten, klussen en schilderen. Ze corrigeren uw ogen niet alleen op korte afstand, maar bieden een dieper en breder kijkbereik.
U hoeft minder corrigerende hoofdbewegingen te maken, zodat u veel prettiger kijkt met deze glazen.

 • Meekleurende brillenglazen

Met HOYA’s Sensity meekleurende glazen ziet u comfortabel in alle lichtomstandigheden, zonder telkens van bril te hoeven wisselen. Sensity-glazen kleuren buiten vrijwel onmiddellijk op en kleuren binnen snel weer terug tot uitzonderlijk heldere glazen. Dankzij Stabilight Technology bieden ze constante prestaties, ongeacht de omgevingskenmerken of weersomstandigheden.

Of u nu in het directe zonlicht staat of in de schaduw, de kleur van Sensity-glazen past zich aan zonder dat u het merkt. Ze zijn bovendien ze ideaal om hinderlijke schitteringen weg te nemen, zonder dat dit ten koste gaat van de waarneming van contrast en kleuren. Sensity meekleurende glazen zijn verkrijgbaar in twee diepe, natuurlijke kleuren bruin en grijs en zijn geschikt voor praktisch alle hoogwaardige HOYA-brillenglazen.

 • Zonneglazen op sterkte

Dankzij moderne slijptechnieken kunnen in bijna alle merkzonnebrillen zonneglazen op sterkte worden gemonteerd. Groot voordeel is dat u dan met een zonnebril net zo goed ziet als met uw ‘gewone’ bril. Wilt u glazen die egaal gekleurd of juist in kleur verlopend zijn? Een speciale coating? Of zoek u polariserende- of trendy spiegelglazen? De keuze is groot en een zonnebril in uw eigen sterkte hoeft zeker niet duur te zijn.

Speciale ‘inside’ coating
Doordat we bij een zonnebril tegen de achterzijde van donkere glazen aankijken, kunnen er reflecties ontstaan die bij een bepaalde lichtinval uw eigen ogen zichtbaar kunnen maken. Bovendien kan licht via de achterzijde van de glazen in het oog reflecteren. Daarom is het erg nuttig om zonneglazen aan de achterzijde te ontspiegelen.

HOYA Polarized
Wilt u meer contrast en hinderlijke schitteringen tegengaan? Met HOYA Polarized bieden wij de perfecte oplossing. Deze zonneglazen zijn speciaal ontwikkeld om het horizontale gepolariseerde licht weg te filteren. Dit zorgt voor een contrastrijk beeld met heldere kleuren, zonder vervelende schitteringen.
 
HOYA Mirror
Wij bieden nu spiegelcoating zonneglazen in drie modieuze kleuren: goud, zilver en blauw. Deze HOYA Mirror-zonneglazen kunnen in uw eigen sterkte worden geslepen, zowel enkelvoudig als multifocaal. Ze zijn altijd voorzien van een hoogwaardige kraswerende en waterafstotende inside ontspiegeling.

 • De productie van uw brillenglazen

De vervaardiging van een brillenglas vereist grote precisie. Dit is niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat het glas tot op een honderdste millimeter nauwkeurig wordt gefreesd om de optimale sterkte te verkrijgen die voor het betreffende oog nodig is. Ook in onze winkel wordt vervolgens veel werk verricht voordat u uw nieuwe bril kunt dragen.

Wij geven u graag een blik achter de schermen en inzicht in de totstandkoming van uw bril.