Één van de grootste collecties Ray-Ban Zonnebrillen!

Ray-ban is in 1939 opgericht door John Bausch en Henry  Lomb. Zij hadden onder de naam Bausch&Lomb al een bedrijf gespecialiseerd in medische gerei maar kregen van het Amerikaanse leger destijds de opdracht om voor de luchtmachtdivisie een (zonne)bril te ontwerpen die ze beschermde tegen de (Rays) zonnestralen. "To ban the rays of the sun" letterlijk verteld om de straling van de zon te ontwijken.

 

In 1999 neemt het Italiaanse eyewearconcern Luxxotica het merk over. De iconische brillen zijn inmideels een begrip in de wereld van eyewear. Vele fllmsterren en artiesten lopen weg met het merk en wellicht is Tom Cruise wel het meeste verbonden aan Ray-ban en is hier in talloze films mee te zien. Maar het gaat zelfs zo ver als Marlon Brando en James Dean die schitterde op het doek met een Ray-ban montuur.

 

Ray-ban Aviator

 

 

Het uiterste herkenbare Aviator model is dat door vele gekopieerd is komt dus van Bausch & Lomb wat de Ray-ban Aviator de enige echte en in ieder geval de originele maakt. Zij dank het herkenbare vormen aan het feit dat ze eigenlijk onder een luchtvaarthelm gedragen moesten worden en van origine hebben deze  modellen donkere, reflecterende beglazing en dunne stalen of titanium monturen.  De iconische grote beglazing is er omdat deze piloten moesten beschermen tegen stralingen vanuit alle verschillende ooghoeken

 

Tom Cruise met een Aviator zonnebril uit de film Topgun

Ray-ban Wayfarer

 

Het  Wayfarer model van Ray-ban is ontworpen in 1952 door een Amerikaanse optometrist Raymond Stegeman die destijds werkzaam was voor Bausch&Lomb. Het montuur van de modellen is  ontstaan door inspiratie van onder andere de gestroomlijnde Cadillac tail fin. De wayfarer monturen van Ray-ban zijn een ware hit in de jaren 50 en 60 en in het jaar 1982 weer tot leven geroepen. Vandaag de dag is het model nog steeds geliefd door zijn iconische uitsraling en comfort, Bij Peter akkerman Eyefashion in Rotterdam Hillegersberg hebben we wellicht de grootste collectie ray-bans die er is. Hierdoor zit er altijd wel een model bij. Komt u snel passen?