Contactlenzen bij Akkerman optiek


Contactlenzen

Tegenwoordig is de contactlens een volkomen geaccepteerd hulpmiddel bij mensen die van oorsprong een bril gewend waren. Nieuwe ontwikkelingen en productietechnieken hebben ervoor gezorgd dat er voor bijna ieder oog een geschikte contactlens bestaat.

 

Harde contactlenzen

Harde lenzen of lenzen met een vaste vorm zijn gemaakt om langer mee te gaan en laten veel zuurstof door. Voor de gezondheid van het oog is meer zuurstof zeer waardevol. Ook zijn harde lenzen meer beter voor het oog als het gaat om de achteruitgang van de sterkte

Nachtlenzen zijn ook harde lenzen die de kromming in de oppervlakte  van het hoornvlies in de juiste vorm brengen Voor u gaat slapen moet de lenzen inbrengen en deze tenminste voor een periode van 6 uur achtereen dragen. Daarna is de zichtafwijking gedurende 1,5 dag terug op een sterkte waarmee u kunt zien. De werkelijke duur hiervan is afhankelijk en verschillend per persoon en diens oogverzorging. 

 

Zachte contactlenzen

 

Zachte lenzen wordt doorgaans gemaakt van een bepaald polymeer dat zich vormt onder invloed van vocht. In vergelijk tot harde lenzen zijn deze vaak groter en meer flexibel. Soms is een zachte lens een betere keuze. Hierin zijn er daglenzen en maandlenzen  tot aan zelfs halfjaarslenzen. Deze lens dient wel vaker uitgedaan te worden en voorzien van lenzenvloeistof


De voordelen van contactlenzen zijn:

  • een onbeperkt gezichtsveld
  • ideaal tijdens het sporten
  • ze beslaan niet
  • ideaal voor kinderen vanaf jonge leeftijd
  • en het gemak om een gewone zonnebril zonder sterkte te kunnen dragen


Enkele onderhoudtips voor lensdragers:

Ook lenzen vragen om onderhoud. Verwijder uw lenzen steeds met schone handen en spoel ze voorzichtig met contactlensvloeistof of speciale reinigingsvloeistof schoon op uw handpalm. Berg de lenzen vervolgens op in de lenshouder gevuld met contactlensvloeistof. Voor het inzetten herhaalt u deze schoonmaak procedure. Het is nodig om infectie door allerlei “vuil” te voorkomen.

- Hanteer altijd de juiste draagtermijn. Ook als u nergens last van heeft
- Een lens is persoonlijk, dus alleen voor u. Nooit voor een ander
- Gebruik steeds nieuwe vloeistof en vervang deze niet zonder advies voor een andere
- Neem de juiste voorzorgsmaatregelen (hygiëne) bij het hanteren van uw lenzen
- Voorkom beschadiging. Gebruik nooit speeksel of water uit de kraan voor uw lenzen
- Maak bij herhaaldelijke klachten een afspraak in onze winkel
- Kom ieder halfjaar voor een controle

 

Voor een passend advies over contactlenzen helpen wij u graag verder in bij Akkerman Optiek in Hillegersberg -Rotterdam