Dit prachtige verhaal start in Augustus 1883 wanneer Gabrielle Bonheur Chanel "Cocco Chanel"  geboren wordt in Saumur, Frankrijk. Chanel begint haar leven in armoede met een moeder die sterft op jonge leeftijd en een vader die haar achterliet in een weeshuis. Haar eerste succes kwam zoals bij vele ondernemers door het oplossen van een probleem. Vrouwen in die tijd droegen korsetten en onhandige overjassen. Coco ontwierp en comfortabele maar modieuze lijn van jersey stoffen die omarmt werden door elite vrouwen die ontzorgt werden door de fijn zittende couture

 

Rond de jaren '20 heeft Chanel een imperium opgebouwd dat miljoenen waar is en heeft zo'n 2000 man in dienst. Het houdt dan ook niet op bij slechts haute couture en kleding. Ook de wereld van sieraden, accessoires en parfum weet Chanel te veroveren en met welbekende hits de we vandaag de dag nog altijd kennen zoals; Chanel #5 en "The little black dress"

 

Met het iconische logo en diens bekendheid is het niet meer weg te denken uit de hedendaagse modewereld.  Door haar enorme gevoel voor stijl, elegantie en vrouwelijkheid is alles wat het merk Chanel aanraakt een succes.

Het houdt ook niet op bij prachtige tassen en heerlijke parfums ook op het gebied van eyewear ontwerpt Chanel de meeste prachtige exemplaren als het gaat om zonnebrillen.  Mooie afwerking, elegante looks en volgens de laatste trends ontwerpt Chanel ieder jaar weer een collectie die door menig vrouw (en man) begeert wordt.

 

Grote zwarte zonnebrillen, Cateye zonnebrillen, bling, lichte glazen? Chanel maakt het allemaal! Ter illustratie een afbeelding van een prachtige Cat Eye Chanel zonnebril uit de collectie van 2022. Een puur staaltje perfectie. Met elegante vormen, afgewerkt met een wit zij montuur en steentjes in het bekende "CC" logo

 Nieuwsgierig geworden naar de ruime collectie en voorraad van Chanel brillen van Peter Akkerman Eyefashion, kom dan snel langs om deze te bewonderen.


The wonderful miss Sylvia Geersen die hieronder schittert op de foto's is een graag geziene gast bij Peter Akkerman Eyefashion in Rotterdam. Regelmatig komt zij voor een bril en stijladvies om mee te shinen.  Hier draagt zij een Chanel zonnebril van de laatste collectie.