Akkerman Eyefashion nieuws

Waarschuw uw kinderen bij glaucoom

DvD - 03-02-2017 @ 13:06

Als glaucoom in de familie voorkomt, is het raadzaam om de ogen te laten controleren door een optometrist of oogarts. De kans op het krijgen van glaucoom neemt toe vanaf het veertigste levensjaar. Daarnaast zijn er andere risicofactoren zoals:

  • Het hebben van koude handen en voeten
  • Migraine
  • Hoge bijziendheid (hoge-minsterkte)
Informeer dan ook altijd als u glaucoom heeft uw kinderen, zodat deze tijdig gescreend kunnen worden.

Twijfelt u of er bij u sprake kan zijn van glaucoom dan kunt u de ogen laten testen bij onze optometrist.
Glaucoom is een progressieve oogaandoening die onopgemerkt tot ernstige slechtziendheid kan leiden. Om te kunnen beoordelen of er sprake is van glaucoom dient altijd onderzoek gedaan te worden. Een van de belangrijkste metingen die gedaan kan worden is het bepalen van de oogdruk. De oogdruk kan met een zogeheten non-contact tonometer gemeten worden of met de applanatiemethode.

De eerste methode maakt gebruik van een luchtpufje. De tweede methode meet de oogdruk door tegen het oog te duwen met een speciaal apparaatje. De ene manier is niet beter dan de andere. Vroeger werd heel vaak op basis van de gemeten oogdruk gezegd dat er sprake was van glaucoom. Tegenwoordig weten we beter en zijn er naast het meten van de oogdruk ook andere manieren om te kunnen beoordelen of er sprake is van glaucoom.

WEBSHOP | OPTOMETRIE | CONTACTLENZEN | MERKEN

1_store_akkerman.jpg
AKKERMAN OPTIEK

WEISSENBRUCHLAAN 152-154 | ROUTE
010 4188146
PETER@AKKERMANOPTIEK.NL

PETER AKKERMAN INTERNATIONAL EYE FASHION
Richt zich vooral op trendy en exclusieve brilmode, optometrie en oogzorg, maatwerkbrillen, kinderbrillen, optisch hoogstaande brillenglazen en contactlenzen, maar u kunt bij ons uiteraard ook terecht voor brillen en contactlenzen uit alle prijs klassen. Bij Peter Akkerman wordt voor u nog ruim de tijd genomen bij het maken van de juiste keuze. Ouderwetse service gecombineerd met moderne professionaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

 

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen